Bedankbrieven


We hebben het spel Doe het wijs Doe het veilig aan het personeel van Bromide Compound gegeven, in het kader van onze jaarlijkse prijs voor veiligheid en om de veiligheid in ons bedrijf te bevorderen.

De veiligheid thuis staat in nauw verband met de veiligheid op het werk, doordat wij onze kinderen thuis het juiste voorbeeld geven en de verantwoordelijkheid en het juiste voorbeeld op ons werk vertonen. Ik heb dit spel met mijn zoon gespeeld en dat sloeg enorm aan. Naast het wedstrijdelement bij het vinden van de kaartenparen, begreep hij ook het verband tussen het gevaar en de veilige situatie.

Hierbij verdere reacties van ons personeel:
“Ik heb het spel Doe het wijs Doe het veilig met mijn kinderen gespeeld. Ze hadden er enorm plezier in en hebben er veel van opgestoken. Het spel heeft op een prettige en natuurlijke wijze een dialoog met de kinderen geopend over de gevaren waar we aan blootstaan. Ze willen steeds weer het spel spelen. Mijn complimenten aan de ontwerpers van het spel.”

Kortom: “Het spel Doe het wijs Doe het veilig wordt door ons warm aanbevolen en draagt bij tot de bewustwording van kinderen en volwassenen met betrekking tot veiligheid.”

“Sinds ik het spel Doe het wijs Doe het veilig naar huis heb gebracht, spelen de kinderen er steeds mee.”
Hoogachtend,
Ilan Sternberg
Directeur Veiligheid Bromide Compound


“11 mei 2010
Geachte Dr. Yosi Toubiana,
Betreft: Een bedankbrief van Intel Israël voor het spel Doe het wijs Doe het veilig

Doe het wijs Doe het veilig een familiespel voor het hele gezin, dat het bewustzijn voor algemene veiligheid verhoogt, is aan het personeel van Intel Kiryat Gat als cadeau voor Hannuka gegeven. Wij vonden het belangrijk om d.m.v. deze creatieve manier het bewustzijn voor veiligheid van de gezinnen te bevorderen. Onze veiligheid is verbeterd, nadat wij een “pilot” hadden uitgevoerd waarbij we meer dan tien gezinnen als proef dit spel hadden gegeven en daarom hebben we besloten dit spel aan al onze werknemers te geven. Tot onze vreugde, waren de reacties bijzonder positief. Het spel werd interessant, opwindend en gedachten opwekkend genoemd. Daarnaast raakte het hele gezin, vooral de kinderen, meer betrokken in de veiligheid in het dagelijkse leven – en vestigden ze de aandacht van de ouders op veiligheidsproblemen en onveilig gedrag, zowel thuis, op het werk, als in het verkeer. Na de positieve reacties van het Intel personeel op het spel Doe het wijs Doe het veilig, hebben we aan de gemeenschap in Kiryat Gat spelen gedoneerd (ook aan kleuterscholen en scholen) en de reacties waren uitstekend. Ik beveel u van harte aan dit spel aan werknemers in bedrijven in het binnen- en buitenland te geven. Hopend op een vruchtbare samenwerking.

Moshe Daskal
Officier voor Veiligheid en Rijtuigen


Maart 2007
Feedback over het spel Doe het wijs Doe het veilig van de directeurs
Teva - Pharmaceutics Ltd.

Hierbij wil ik mijn lof uiten over het denkspel Doe het wijs Doe het veilig dat we aan ons personeel voor Hannuka cadeau hebben gegeven. Het spel is erg interessant en uitdagend. Bij mij thuis spelen mijn kinderen het de hele tijd en mijn dochter heeft het ook een paar keer naar school meegenomen om het met haar klasgenoten te spelen.

Onze medewerkers zijn er ook erg enthousiast over – mijn complimenten.

Directeur Veiligheid Migda Teva Israël.

Hierbij wil ik via u mijn waardering uiten over het veiligheidsspel van dr. Yosi Toubiana. Het spel heeft ons gezin volledig in de ban en we spelen het al een hele tijd zonder er genoeg van te krijgen.

Naar mijn mening is er heel wat creativiteit ingestoken en het ziet er ook prachtig uit. Je kunt ook tijdens het spel stoppen en dat is een groot voordeel. Ik voel dat door dit spel mijn dochters (8 en 10.5) zich meer met veiligheid bezighouden en dat is op zich een ware bonus.

Hoofd Veiligheid Chemische Afdeling, Teva Israël

Het is me een genoegen u mee te delen dat het veiligheidsspel enorm succes oogst bij ons thuis. Mijn zoontje van zeven speelt het met veel plezier met zijn vriendjes.
Ze begrijpen heel goed het verschil tussen het juiste en het gevaarlijke gedrag en de figuren die gevaarlijk doen worden door hen “uitgelachen”. Ze geven natuurlijk voorkeur aan de figuren die veilig gedrag vertonen, daar het voor hen duidelijk is dat ze zich met dit gedrag moeten identificeren.

Teva Israël, marketing manager OTC

“Een fantastisch initiatief, mijn complimenten!”
Hoofd Personeelszaken R&D Chemische Afdeling Teva Israël.

“Hartelijke dank, een uitstekend idee om het bewustzijn op te wekken”
Hoofd Personeelszaken, Operations, Teva Israël


Geachte dr. Toubiana,
Ik wil u hierbij op de hoogte brengen, dat na 20 workshops van 5 uur, op verschillende locaties aan meer dan 300 directeurs, over proactieve veiligheid, waarbij ik het spel Doe het wijs Doe het veilig als onderwerp geïntegreerd heb, ik uitstekende feedback over het spel heb ontvangen, ook van de gezinnen van de directeurs.

Het is opvallend, dat de gezinnen en de kinderen die aan het spel hebben deelgenomen, zeer enthousiast zijn over het spel, de betekenis ervan en de kwaliteit. Het enthousiasme van de kinderen is een duidelijk bewijs van de kwaliteit van het spel.

Ik hoop dat we met hetzelfde succes hiermee door zullen gaan.

Met vriendelijke groeten en dank voor uw medewerking

Lior Eli – Directeur Veiligheid, Hygiëne & Gezondheid
Melk Concern
Tnuva
052-6016934
liore@tnuva.co.il